Stalak za slikare – štafelaj

Preuzeto iz časopisa SAM

Ako imate volju ismisla za slikanje, nemojte dozvoliti da talent uzmakne pred malim tehničkim poteškoćama.

Stafelaj - stalak za slikare - skica Uradi sam - Stalak za slikare - stafelaj
Uložite li malo vremena i izradite pravi slikarski stalak – štafelaj, on će vam ne samo u mnogome olakšati prve slikarske korake, već će vam pomoći i da se u trenucima malodušnosti ipak ne odreknete svoje nove  – stare ljubavi. Slikarski stalak je vrlo jednostavne konstrukcije, a opet projektovan tako da odgovara svim potrebama pri slikanju. Štafelaj je poprilično veliki i solidnih proseka- težina je potrebna zbog stabilnosti pri radu. Možda ćete se odlučiti da sami odradite gredice, a možete ih naručiti i u stolarskoj radionici. U svakom slučaju drvo (bukovina ili hrastovina) moraju biti suvi, po mogućnosti bez čvorova. Na spojevima ga zalepite i dobro obrušenu površinu obojite. Najbolje će vam poslužiti neki lazurni premaz, još bolje lak.

 

A kada na stalak postavite platno i započnete slikati dobićete vrlo karakteristična koloristička obeležja. Kada ne slikate, štafelaj možete rastaviti i spremiti da vam ne smeta.

Pripremila: Ana Jovanović

* Ovaj tekst je informativnog karaktera i njegova namena je da vam objasni kako da sami uradite ono što vam je potrebno. Kolibica.com ne pruža usluge vezane za izradu/preradu predmeta pomenutih u tekstu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *