Metod izgradnje drvenih kuća

Elementi četvrtastog preseka su klasični izbor

Jednodelni elementi četvrtastog preseka imaju više prednosti: pravougaoni oblik je pogodan za izgradnju kako tradicionalnih, tako i modernih drvenih kuća. Sa ovim elementima dobija se elegantan, bezvremen i veoma jasno koncipiran oblik objekta. Elementi su razvijeni na osnovu pravougaonih greda i naizgled su veoma slični. Ovaj metod elementima obezbeđuje čvrstinu, dok je mogućnost stvaranja pukotina veoma mala. Upotreba dvostrukih zidova u izgradnji objekata od drveta je odlična izolacija, čak i u uslovima Arktika. Pravougaoni drveni elementi daju ravnomernu gustinu zidovima, pouzdanu i funkcionalnu strukturu i omogućavaju disanje zidovima.
cetvrtasti-dupli-zid-8-cm dupli-zid-8x12-cm-03
Dimenzije greda su 80x120 cm. U prostoru koji se nalazi unutar duplog zida se nalaze instalacije, a prostor može biti prazan ili popunjen izolacionim materijalom.
poprecna-linija-02
cetvrtasti-elementi-za-brvnare elementi-za-brvnare-cetvrtasti
Jednoredni zidovi od četvrtastih greda debljine 80mm, visine 120 mm.
poprecna-linija-02

Okrugli elementi

Impresivni okrugli drveni elementi se veoma jasno izdvajaju u okruženju. Okrugli balvani (bilo da su lamelirani ili izrađeni od celih stabala) daju objektima raskošnu notu. Ovo je materijal pogodan i za najzahtevnije projekte. U Japanu, zgrade se podvrgavaju testovima izdržljivosti na zemljotrese, tajfune, vetrove i kiše. Drvene kuće izrađene od ovog tipa elemenata su veoma izdržljive, pa se ovaj metod gradnje koristi i u snežnim Alpima, na severu Evrope, kao i u toplim i vlažnim uslovima jugoistočne Azije. Evidentno je da drvene kuće mogu da odgovore ekstremnim uslovima. Drveni elementi u obliku oblica i poluoblica (jednodelni i lamelirani) se proizvode u firmi TTM Les iz Rusije, ciji smo distributeri za Srbiju.

okrugli-elementi-za-zidove

 

 
 
 

 

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Germany bookmaker bet365 Germany review by ArtBetting.de

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr